Noticia16/11/2020

Cáritas Española dona suport a la resposta humanitària de les Càritas centreamericanes a les víctimes de l’huracà «Eta»

L'Església catòlica en aquests quatre països està obrint les portes de les seves instal·lacions comunitàries i temples com albergs temporals d'acollida als damnificats i centres de recollida i distribució d'ajuda d'emergència.

 

Cáritas Española s’ha posat a disposició de les Càritas nacionals de Nicaragua, Hondures, Guatemala i El Salvador per donar suport als plans d’ajuda d’emergència que han habilitat en els últims dies per auxiliar els centenars de milers de damnificats seriosament afectats per l’impacte de l’huracà “Eta”, entre el 3 i el 6 de novembre.

Donat l’abast dels danys, tant els organismes nacionals de gestió de desastres dels quatre països més afectats com les Càritas nacionals respectives van activar els seus respectius plans d’emergència per prestar ajuda de primera necessitat als damnificats, el nombre inicial s’estima en uns 3 milions de persones.

Aquesta nova emergència se suma al fort impacte que està tenint la COVID-19 a la regió i agreuja els seriosos efectes socials i econòmics que la pandèmia està provocant en aquests països.

Les Càritas Nacionals de Nicaragua, Hondures, Guatemala i El Salvador estan compartint informació sobre l’abast de l’emergència i unint esforços per realitzar una crida conjunta d’emergència a les Càritas donants de tot el món a fi d’articular una resposta regional a les necessitats a curt i mitjà termini en la població més vulnerable, sota la coordinació de Càritas Internationalis.

L’Església catòlica en aquests quatre països està obrint les portes de les seves instal·lacions comunitàries i temples com albergs temporals d’acollida als damnificats i centres de recollida i distribució d’ajuda d’emergència.

Cáritas Española manté un contacte permanent amb les Càritas afectades i està a l’espera del llançament, en els propers dies, de la crida conjunta d’emergència per a donar-hi suport econòmic. De moment, Cáritas Española acaba de mobilitzar una partida de 30.000 euros procedents dels seus fons d’emergència per respondre a la petició urgent d’ajuda enviada per Càritas Nicaragua per garantir ajuda humanitària a 500 famílies.