Noticia20/01/2023

La Fundació Formació i Treball consolida la seva presència a Barcelona i obre una Botiga Amiga a Sant Andreu

La Fundació Formació i Treball consolida la seva presència a Barcelona i obre una nova Botiga Amiga amb Moda re- a la ciutat comtal. Amb la nova botiga, ubicada al Carrer Gran de Sant Andreu, 204, Formació i Treball suma ja 20 botigues repartides arreu del territori català; en concret és la novena a Barcelona.

El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables.

La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la cooperativa Moda re-, projecte estatal impulsat per Càritas. Aquesta iniciativa empresarial sense ànim de lucre està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible.

Botiga Amiga Sant Andreu ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que pretén trencar els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. Actualment hi treballen 3 persones, dues amb contractes d’inserció, i una persona d’estructura. Es tracta de la novena botiga al municipi de Barcelona, 9 punts de venda als que si afegim el córner Alcampo de Diagonal Mar gestionat per la Fundació, ofereix deu establiments comercials i competitius a la capital catalana.

A més a més, aquest nou establiment permet continuar ampliant la xarxa d’entrega social de roba i complements a persones i famílies en situació de vulnerabilitat ateses per la Fundació, facilitant així la proximitat. Alhora que impulsar una major confluència de col·lectius a les nostres botigues, atorgant-ne la màxima dignitat i confidencialitat al lliurament.

Un model que promou i impulsa projectes d’alt impacte: social, cobrint una necessitat bàsica insuficient resolta i/o desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de vulnerabilitat; mediambiental, reduint la generació de residus i allargant el seu cicle de visa; econòmic, creant llocs de feina, sostenibles en el temps i dirigits en exclusiva a persones vulnerables; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori.