Noticia23/11/2020

Cáritas Española dona suport a la resposta humanitària de Càritas Filipines als damnificats del súper tifó «Goni»

Segons totes les estimacions, és el temporal més violent registrat en l'arxipèlag des del devastador impacte de "Haiya", el 2013.

 

Càritas Filipines (Nassa) està proporcionant ajuda de primera necessitat a les comunitats més afectades després del devastador impacte del súper tifó “Goni”, que va assotar Filipines el passat 1 de novembre i que, segons totes les estimacions, és el temporal més violent registrat en l’arxipèlag des del devastador impacte de “Haiya”, el 2013.

Aquesta resposta compta amb el suport de nombroses Càritas donants de la xarxa internacional, entre elles, Cáritas Española, que ha activat amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament un conveni de resposta a aquesta emergència per mobilitzar una partida de 150.000 euros de suport, la crida d’ajuda llançada per Càritas Filipines. D’aquesta quantitat, 127.500 euros són aportats per l’AECID i els 22.500 restants per Cáritas Española.

Els informes inicials, confirmen, almenys, que 17 persones han mort i més de 400.000 estan acollides en centres d’evacuació, mentre que altres desenes de milers s’han allotjat en cases de familiars i amics. S’estima que el nombre total de damnificats supera el milió i mig de persones.

Al costat del repartiment de béns de primera necessitat, els equips d’intervenció ràpida de Càritas estan duent a terme el monitoratge en el terreny per identificar les víctimes en situació vulnerable i avaluar les necessitats més urgents. Actualment, dos equips de Càritas Filipines estan desplaçats a les zones del sud-est (Bicol) i el sud de Luzón. En els seus informes preliminars assenyalen que les majors prioritats són el subministrament d’ajuda alimentària i aigua potable als damnificats, al costat de farmacioles de primers auxilis, material de refugi, mantes, estris de cuina i articles d’higiene.

Càritas Filipines i la Diòcesi de Virac han preparat una crida d’ajuda d’emergència per un import de 23 milions de pesos filipins (uns 400.000 euros) per finançar programes d’ajuda humanitària d’urgència per a unes 7.000 persones.

Les actuacions recollides en aquest pla de resposta a l’emergència inclouen, entre d’altres, plans de construcció de refugis permanents per a les famílies que han perdut les seves llars, projectes de seguretat alimentària i recuperació de mitjans de vida en els sectors agrícola i pesquer, ajuts econòmics per a petites i mitjanes empreses, i primers auxilis psicosocials per a persones afectades pel desastre.