Noticia06/03/2023

Càritas Diocesana de Tortosa envia 14.000 € per als afectats pel terratrèmol de Turquia i Síria

Càritas Diocesana de Tortosa ha fet un primer enviament de 14.000 euros a Cáritas Española, amb destí als afectats pel terratrèmol de Turquia i Síria que ja ha provocat més de 50.000 morts i varies desenes de milers més de ferits.

Recordar que prop de 170.000 persones han hagut de ser evacuades dels seus habitatges. S’estima que la població total afectada és de més de 13 milions de persones.

Estem davant d’una emergència de grans magnituds, a la qual des de Càritas Diocesana de Tortosa, amb la participació del conjunt de Càritas parroquials de la diòcesi, s’hi estan dedicant esforços per tal de col·laborar solidàriament en ajuda humanitària a aquests dos països.

Inicialment la Confederació Càritas Espanya va enviar 200.000 euros a la xarxa de Càritas Internacional que, a través de les Càritas presents al territori, està gestionant la resposta humanitària.

Càritas Internacional i els seus col·laboradors de l’església de Turquia, han habilitat punts d’acollida i informació a Istanbul, Esmirna i Anatòlia. També s’han habilitat espais per passar les nits tant a Iskenderun com a Mersin.

Pel que respecta a Síria. Càritas està gestionant la situació i organitzant conjuntament amb altres organitzacions i les autoritats locals. S’està treballant molt intensament a les zones de Latakia i Alep.

Aquest primer enviament de 14.000 euros, s’incrementarà amb els que en els propers dies ens faran arribar des de les parròquies i els respectius equips locals de Càritas al territori.