Noticia15/09/2020

Càritas demana seguretat i solidaritat per als immigrants afectats per l’incendi de Moria

La situació segueix sent caòtica, mentre els antics residents del campament busquen un terreny més segur.

 

Càritas Europa ha difós un comunicat amb motiu del devastador incendi que va arrasar el camp de refugiats de Moria, a l’illa grega de Lesbos, la nit del passat 8 de setembre, en el qual demana la seguretat dels migrants i la solidaritat d’Europa.

Càritas Europa s’ha mostrat alarmada i entristida pel desastre humanitari generat. Recorda que durant mesos i fins i tot anys, més de 12.000 residents estaven acollits al camp, superant quatre vegades la seva capacitat i suportant condicions miserables, mentre esperaven que es processessin les seves sol·licituds d’asil. Recorda també que després d’haver fugit de la guerra, la pobresa extrema i la persecució, els residents del campament, inclosos centenars de nens i adults vulnerables, es veuen novament privats de refugi o seguretat.

La situació segueix sent caòtica, mentre els antics residents del campament busquen un terreny més segur. No obstant això, tenint en compte la petita grandària de la ciutat més propera de Mitilene, la policia local els ha bloquejat el pas amb l’objectiu de controlar els sol·licitants d’asil i sufocar qualsevol temor de la població local davant la possible propagació de la COVID -19.

Càritas Grècia roman en estret contacte amb les organitzacions que estan avaluant les necessitats dels refugiats a Lesbos i ha mostrat la seva disposició per oferir el suport necessari, en estreta coordinació amb el Ministeri de Migració. L’equip de Càritas Grècia a Lesbos està considerant la possibilitat de distribuir aigua als refugiats que s’han quedat al carrer, en col·laboració amb l’organització “Movement on the Ground”. Actualment també s’estan adquirint sacs de dormir. Així mateix, Càritas Grècia espera proporcionar articles no alimentaris tan aviat com finalitzi l’avaluació oficial de necessitats.

Càritas Europa demana a les parts interessades de la Unió Europea i als Estats membres que trobin ràpidament una solució humana i digna per a les persones que s’han quedat sense refugi.