Noticia23/11/2020

Càritas alerta de l’augment de persones en situació administrativa irregular en els seus programes per a immigrants

Càritas treu ara a la llum una col·lecció de materials de sensibilització per alertar sobre l'important augment del nombre de persones en situació administrativa irregular que són ateses a través dels programes i recursos per a immigrants a tot el país.

 

Dins de la campanya “Compartint el Viatge” que està en marxa des de 2017, Càritas treu ara a la llum una col·lecció de materials de sensibilització per alertar sobre l’important augment del nombre de persones en situació administrativa irregular que són ateses a través dels programes i recursos per a immigrants a tot el país.

Aquest impacte, que es detecta en els últims anys, s’està veient incrementat com a conseqüència de la pandèmia, en la qual, a causa de la massiva destrucció d’ocupació i de mitjans de vida, està empenyent a la irregularitat sobrevinguda a moltes d’aquestes persones, les quals, al deixar de tenir una feina fixa, es veuen abocades a una situació administrativa irregular, a la pèrdua de drets i a unes condicions de gran vulnerabilitat i invisibilitat social.

Segons les últimes dades d’activitat aportada per les Càritas Diocesanes de tot Espanya, un terç de les persones acompanyades a través dels seus programes i recursos per a immigrants estan en situació administrativa irregular. Es tracta d’unes 120.000 persones que, a més, a causa de la seva extrema precarietat, necessiten del suport de Càritas durant una mitjana que oscil·la entre 1 i 2 anys.

És una realitat invisible sobre la qual ara Càritas posa el focus dins d’una nova fase de l’esmentada campanya, sota el lema “Esperàvem treballadors, van venir persones i volem veïns”.