Nota de prensa12/02/2020

Caritas Inaugura Una Botiga De “Moda Re-“ a Manresa

Càritas Diocesana de Vic inaugurarà el proper dia 12 de febrer una botiga de Moda re- a Manresa, adherint-se d’aquesta forma a la campanya global amb aquest nom de Càritas que te com a objectiu incrementar la recollida de roba usada i canviar les pautes de consum de roba per fer-les més ètiques i sostenibles, al mateix temps que es creen llocs de treball d’inclusió social. Aquest projecte es fruit de la col·laboració de Càritas Diocesana de Vic i la Fundació Formació i Treball creada per Càritas Barcelona.

 

El projecte Moda re- es una ambiciosa iniciativa liderada per Càritas en el conjunt de l’Estat espanyol que aposta per transformar la gestió de la roba usada que tradicionalment s’ha vingut realitzant, per un model innovador d’economia circular, solidària i sostenible, basada en criteris ètics i capaç de generar ocupació d’inserció per a persones en situació d’exclusió social. 

L’elecció del nom de la marca per aquesta nova iniciativa social de Càritas no es accidental. Amb el nom Moda re- volem posar en valor la importància de recollir, reutilitzar o reciclar la roba usada per tal de re-construir, re-ocupar i re-iniciar les biografies de les persones en situació precària a les que acompanyem

Son, per tant, dos els elements que justifiquen la creació de les botigues de Moda re-. El primer és ambiental: el foment del consum de productes recuperats, reutilitzats, reciclats….per disminuir el consum de matèries primeres, el consum d’energia i aigua i la contaminació associada a un model de consum de roba de temporada que finalitza als abocadors, després d’un ús curt. 

El segon es la dimensió social. La botiga de Moda re- s’afegeix al conjunt de projectes en els que Càritas treballa en l’àmbit sociolaboral i de l’economia solidària en el conjunt de la diòcesi. I reforça la seva aposta per superar el mer assistencialisme amb iniciatives innovadores que afavoreixin el desenvolupament integral, la promoció de les persones i l’exercici dels seus drets. La implantació de la recollida de roba en contenidors i la creació de la botiga, suposarà la contractació de d’una encarregada i dues dependentes.

La tradició de dur a Càritas la roba que no ens pensem posar ja ve d’antic. Ara el que es tracta és de fomentar aquesta activitat de recollida i sobretot de fer agradable la compra de roba usada i complements en una botiga atractiva, situada en un lloc cèntric i de gran visibilitat que, en el cas de Manresa, serà a la Carretera de Vic num 25, sota el local del Casal de l’Església.