Campaña

Xtants 2022

La campanya personalitza les històries en set persones reals. El seu agraïment les ha portades a mostrar públicament la història de les seves biografies i a exposar-se en una campanya nacional

La campanya Xtants és una acció comunicativa que cada any permet ajudar més de quatre milions de persones al nostre país. La X de l’Església constitueix un escut social de gran impacte.

Aquest any se subratlla que darrere de cada X de l’Església hi ha una història, persones amb noms, cognoms i rostres concrets que han trobat en l’Església una mà estesa quan les seves vides estaven trencades o a punt d’esclatar.

La campanya pivota entorn de la pàgina portantos.es, on es pot trobar la versió completa, multimèdia, dels testimonis, i una sèrie d’articles relacionals, com deu raons per marcar la casella de l’Església o la resposta a alguns dels prejudicis que circulen sobre el finançament de la institució.

Quatre són les claus d’aquesta campanya:

  1. Marcar la X de l’Església és una decisió lliure que no perjudica ningú i no té cap cost, perquè ni es cobra més ni es torna menys.
  2. Es pot marcar simultàniament les caselles de l’Església catòlica i d’altres finalitats d’interès social.
  3. És una de les poques coses que es poden decidir sobre els impostos. Si es deixa en blanc, és l’Estat qui decideix sobre aquesta petita quantitat.
  4. Cada any es pot conèixer, a través de la Memòria Anual d’Activitats, en què fa servir l’Església els seus recursos.

La campanya també serveix per agrair a tanta gent que marca la X a la declaració de Renda i col·labora amb la resta de campanyes fetes al llarg de l’any ajudant a sostenir l’activitat de l’Església.