Noticia24/10/2020

La pobresa també rebrota

Durant l’estat l’alarma les Càritas catalanes, van haver de replantejar tots els serveis i projectes, vetllant per garantir les necessitats bàsiques de tothom qui ho requeria.

 

La crisi actual no ha afectat a tothom per igual. Les persones que han pogut adaptar el seu lloc de feina al teletreball i han tingut la viabilitat de realitzar-lo, així com les que han pogut conviure els diferents membres de la família, amb l’espai suficient perquè cadascú realitzés les seves tasques de la millor forma possible, han pogut viure el confinament d’una forma molt més positiva que les llars que han hagut d’estar tots els membres de la família en un mateix espai, i on, en molts casos pares i fills han hagut de compartir les dades mòbil de l’únic dispositiu de la família per poder realitzar les seves tasques, o els tràmits administratius requerits per sol·licitar l’ERTE o l’atur.

Durant l’estat l’alarma les Càritas catalanes, van haver de replantejar tots els serveis i projectes, vetllant per garantir les necessitats bàsiques de tothom qui ho requeria. Això va ser possible gràcies a més de 13.000 voluntaris. La seva implicació va fer possible l’atenció de les persones més vulnerables, juntament amb el compromís de socis i donants.

Tot i que la pobresa és estructural, la COVID-19 ha fet agreujar les seves conseqüències i el nombre de persones que l’estan patint. Moltes d’elles l’han sofert doblement: al març i ara. Per aquest motiu, les Càritas catalanes van posar en marxa la setmana passada una nova campanya amb el lema “La pobresa també rebrota”, per tal que tothom qui pugui contribueixi al fons d’emergència COVID perquè les persones que pateixen puguin tirar endavant i sortir d’aquesta crisi que ha generat la pandèmia.