Noticia08/10/2019

Grapats i Mancomunitat d’Escombraries d’Urgellet, i el seu servei de vaixella reutilitzable

Grapats conjuntament amb Mancomunitat d’Escombraries d’Urgellet, van avituallar amb el seu servei de vaixella reutilitzable els àpats que s’ofereixen durant els Campionats del Món de Piragüisme d’Aigües Braves 2019 (Grapats Inserció Laboral, 1 d’octubre de 2019)

Del  25 al 29 de setembre, la Seu d’Urgell va acollir els Campionats del Món d’Eslàlom Olímpic i de Descens. El Parc Olímpic del Segre, que va ser la seu de les proves d’eslàlom dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, i que des d’aleshores ha acollit desenes de competicions internacionals d’aquesta modalitat, ha estat un altre cop l’amfitrió d’aquesta cèlebre competició.

En el transcurs d’aquestes jornades al voltant de 3.000 persones: piragüistes, autoritats i públic general, van poder gaudir de l’ús del servei de vaixella reutilitzable de Grapats (l’empresa d’inserció laboral de Càritas Diocesana d’Urgell) als àpats realitzats al Parc Olímpic del Segre. D’aquesta manera es va evitar generar els 375 quilos de residu plàstic que hagués comportat la utilització d’una vaixella d’un sol ús.

Grapats, juntament amb la Mancomunitat d’Escombraries d’Urgellet, no només va abastir els serveis bàsics com plats i coberts, sinó que també va oferir gots de cafè i copes en aquest esdeveniment tan remarcat.

Aquest servei, que evita generar residus plàstics, també facilita la inserció laboral a persones amb diversitat funcional. Fent coherent una major consciència per aconseguir una activitat humana sostenible i respectuosa amb les persones i el planeta que ens acull.