Noticia14/06/2021

Càtering social per a famílies amb Covid19

El servei contractat pot variar entre un o tres menjars principals al dia (esmorzar, dinar i sopar).

 

Unes 350 famílies afectades per la Covid-19 han comptat amb el servei d’àpats a domicili de la Fundació Formació i Treball a la província de Barcelona. Entre març de 2020 i abril de 2021 les cuines i l’equip de D’ins han elaborat i distribuït un total de 31.541 àpats en tot el període Covid.

Barcelona,  Sant Adrià del Besós i Cornellà de Llobregat són els ajuntaments que s’han sumat a la contractació del servei d’àpats social per a poder atendre les necessitats alimentàries de les persones confinades en els seus domicilis amb motiu de ser positius en Covid19. Una iniciativa que ha tingut molt bona acollida per part de les persones beneficiàries.

El servei contractat pot variar entre un o tres menjars principals al dia (esmorzar, dinar i sopar). Pel que fa al tipus de menú, sempre s’ofereixen diferents opcions atenent demandes culturals, ideològiques o de salut (menús baixos en sal, vegetarians, sense carn de porc, sense lactosa…). A més, seguint la filosofia de D’ins, els menús es dissenyen sota uns preceptes de menjar casolà elaborat amb productes de proximitat i sota principis de reaprofitament alimentari.

El procediment és el següent, els tècnics/as de serveis socials de cada ajuntament fan la comanda amb les característiques del servei, nombre d’àpats i de persones, especificacions alimentàries i temps estimat del servei. A partir d’aquí i en un termini de 24 hores el personal de D’ins elabora i trasllada el menjar al domicili indicat seguint estrictes mesures de seguretat alimentària i sanitària 

D’ins és una iniciativa social impulsada per la Fundació Formació i Treball. Tots els ingressos obtinguts amb les contractacions d’aquest servei es destinen íntegrament a projectes socials i formatius per a persones vulnerables.